Food
What's on the menu - Vlanagereg─── 17:20 Thu, 09 Nov 2023
Ná ‘n rukkie is ons huissjef terug! Vandeesweek begin Sjef Maradine die feesresepte bietjie vroeg met ’n heerlike vlaskyfresep.
Bestanddele:
300 gram skilferkorsdeeg, plus minus
750 ml melk
2 teelepels vanielje-ekstrak
150 gram wit gegranuleerde suiker (strooier/gegranuleerd)
3 eiers
125 ml water
60 gram vlapoeier
60 gram botter
240 gram versiersuiker
3-6 eetlepels melk
1 teelepel vanielje-ekstrak
Instruksies:
Voer ’n vierkantige blik óf met tinfoelie óf bakpapier uit. Dit laat die vlaskyf baie makliker verwyder word sodra dit gestol is. Plaas die koekpan eenkant.
Voorverhit die oond tot 180°C. Voer twee bakplate met bakpapier uit. As jy die deeg uitrol, rol dit uit tot sowat 5 mm dik, en ten minste 'n duim of 2,5 cm wyer as die koekpan.
300 gram skilferkorsdeeg
Plaas die deeg op die uitgevoerde bakplate. Prik die deeg oraloor met 'n vurk, sowat 2 cm uitmekaar. Bak die deeg vir 25 tot 30 minute of tot goudbruin. Haal die deeg uit die oond en laat dit afkoel.
Sodra die deeg afgekoel het, sny die deeg af om binne-in die koekpan te pas met 'n broodmes. Plaas een van die deegvelle onder in die koekpan. Hou die tweede eenkant terwyl jy die vlavulsel maak.
Versamel al die bestanddele vir die vlavulsel. Bring die melk en vanielje-ekstrak tot kookpunt in 'n medium-groot kastrol, dit sal 'n paar minute neem.
750 ml melk, 2 teelepels vanielje-ekstrak, 150 gram wit gegranuleerde suiker
Terwyl die melk verhit word, klits die eiers en water saam tot goed gemeng. Voeg dan die vlapoeier by en klits totdat daar nie meer klonte is nie.
3 eiers, 125 ml water, 60 gram vlapoeier
Sodra die melk tot kookpunt gekom het, verwyder van die hitte, voeg die suiker by en klits tot opgelos.
Terwyl dit nog van die hitte af is, gooi die eiermengsel stadig by terwyl jy aanhoudend klits. Sodra die eiermengsel heeltemal ingemeng is, plaas die vlamengsel terug op die hitte en kook die vla terwyl jy aanhoudend klits totdat dit baie dik is, sowat 7 tot 10 minute se gaarmaak.
Haal die vla van die hitte af en voeg die botter in klein stukkies by, klits totdat die stukkie heeltemal ingewerk is voordat die volgende stukkie botter bygevoeg word.
60 gram botter
Gooi die gaar vla oor die deeg in die koekpan, en maak glad met 'n lepel of aftrekspatel. Plaas dan die tweede laag deeg en druk dit liggies in die vla. Laat dit vir 'n uur by kamertemperatuur afkoel voordat dit in die yskas geplaas word om vir 3 tot 4 uur of oornag te stol.
Lees ook: What's on The Menu – Braaibroodjies en Varkies in Komberse
240 gram versiersuiker, 3-6 eetlepels melk, 1 teelepel vanielje-ekstrak
Sodra die vlaskyf gestol het, klits die versiersuiker, vanielje en melk saam (begin met 4 eetlepels en vermeerder wanneer nodig) totdat jy 'n lekker gietbare glans het. Gooi bo-oor die vlaskyf en laat stol vir 'n uur.
Gebruik die oorhange, verwyder die sny, en sny met ’n broodmes.