On Now
Weekdays 19:00 - 23:00
OFM Nights Ashmund
NEXT: 23:00 - 23:59 Overnight with Oscar
Listen Live Streams

Food

What's on the menu – perfekte slaaie vir jou braai

───   17:16 Thu, 14 Sep 2023

What's on the menu – perfekte slaaie vir jou braai | News Article
Nachosslaai

Sjef Maradine is terug met nog slaairesepte wat perfekte bykosse kan wees vir jou naweek se Bokke-braai!

Wenresepte 3

1 groot ui, gekap

20g (25 ml) botter of margarien

125 ml wit asyn

25 ml witsuiker

25 ml mielieblom

5 ml kerriepoeier

5 ml borrie

1 blik (825 g) perskeskywe

Metode

Soteer die ui in die smeer. Meng die asyn, suiker, mielieblom, kerrie en borrie deeglik. Dreineer die perskeskywe. Meng die kerriemengsel met die stroop. Giet dit oor die ui en kook tot dik. Proe aan sous en voeg nog smaakmiddels by, indien nodig. Laat afkoel. Snipper die perskeskywe in ’n slaaibak. Giet die kerrie sous oor en meng liggies.

Spanspek is ook heerlik in slaaie.


Pasta-en-biltongslaai

Meng saam:

1 pak skulpiepasta

1 kop biltong

3 vars geelperskes gekap

Halwe groenrissie gekap

Kwart koppie peppadews gekap

1 bilk heelpit-mielies

1 koppie kaas in blokkies


Slaaisous:

1 k mayonnaise

1/4 k kondensmelk

2 t aromat

3 e soet chilliesous

Meng alles saam. Laat staan vir ten minste ‘n uur voor opdiening.

Boneslaai.


Mexikaanse Nachosslaai

1 x 340g blik heelpitmielies, gedreineer

1 x 400g blik rooi nierboontjies, gedreineer

150 g kersietamaties, in kwarte gesny

2 sprietuie, in dun skyfies gesny

2 skywe fetakaas, in blokkies gesny

½ komkommer, in blokkies gesny

30 vars koljanderblare

30 vars kruisementblare

50 g gewone nachos (mielieskyfies), grof gebreek

@ 2025 OFM - All rights reserved Disclaimer | Privacy Policy | We Use Cookies - OFM is a division of Central Media Group (PTY) LTD.