Food
What's on the menu - Blomkoolkaas, groenbone en soutwortels─── 17:22 Thu, 03 Aug 2023
Sjef Maradine se Blomkoolkaas-resep is beslis ’n wenner.
Bestanddele
2 groot koppe blomkool, in blommetjies gesny
60 g botter
45 ml (3 e) meel
750 ml (3 k) melk
3 eiergele
7 ml (1½ t) matige Engelse mosterd
5 ml (1 t) worcestersous
knippie sout en peper
125 g cheddarkaas, gerasper
50 g mozzarellakaas
Lees ook: Win R37 000 cash with ‘The 37’ on OFM
Metode
Voorverhit die oond tot 200 °C. Smeer ’n groot, oondvaste bak.
Bring die pot gesoute water tot kookpunt, voeg die blomkool by en kook twee minute. Dreineer en plaas in die oondvaste bak.
Plaas die botter en meel in ’n pot en verhit tot die botter smelt. Kook twee minute terwyl jy roer. Verwyder van die hitte en klits die melk geleidelik in om ’n gladde sous te vorm. Plaas terug oor lae hitte en kook drie minute. Verwyder van die hitte en klits die eiergele, mosterd en worcestersous in. Geur met sout en peper.
Meng die twee kase en roer die helfte in die sous in. Giet oor die blomkool en bedek met die oorblywende kaasmengsel.
Bak ’n kwartier of tot goudkleurig.
Lees ook: What's on the menu - Mexikaanse taco's en mieliesalsa
Groenbone Met Niknaks
Bestanddele
1 kg groenbone
2-3 aartappels
1 groot pak Niknaks
750 ml witsous (3 koppies melk , 3 eetlepels botter/margarine, 3 eetlepels koekmeel saam gemeng en gekook tot effe dik)
250 g spek
1 groot ui
Metode
Kook bone, uie en aartappels tot sag, maak dit fyn
Braai spek tot bros
Voeg by die bone, asook witsous en Niknaks.
Meng die Niknaks daarin en rasper kaas bo-oor.
Soutwortels
Bestanddele
4 middelmatige geelwortels
1 middelmatige aartappel
1 middelmatige ui
12,5ml botter
2,5ml sout en ‘n knippie peper
1 klein stukkie lamvleis
Metode
Was, skraap en sny die wortels en die aartappel in skyfies. Sny die ui in skyfies. Kook alles saam in kokende water vir ± 30 tot 40 minute, en voeg die sout by as dit amper gaar is. Voeg die botter en peper by. dien in ‘n warm skottel op.