Food
What's on the menu - Mexikaanse taco's en mieliesalsa─── 17:24 Thu, 27 Jul 2023
Ons gaan weer op ’n kosavontuur! Hierdie week neem Sjef Maradine ons al die pad na Mexiko met 'n heerlike Taco-resep.
Bestanddele
1 teelepel gemaalde komyn
1 teelepel gemaalde koljander
2 teelepels gerookte paprika
2 suurlemoene/lemmetjies
500 g stokvis
¼ rooikool
2 groot tamaties
2 groot avokado's
2 eetlepels groente-olie
8 klein mielie- of koring-tortillawraps
klein bossie koljander, gekap
1 groen jalapeño, fyn gesny, opsioneel
100 g suurroom
brandrissiesous, om voor te sit
Metode
1. Meng die komyn, koljander, paprika en 'n knippie sout in 'n groot bak, voeg die sap van 1 suurlemoen/lemmetjie by en meng goed. Gooi die visfilette in die gekruide lemmetjiepasta en hou eenkant terwyl jy die slaai voorberei.
2. Sny die koolmengsel fyn oor die sap van 'n halwe suurlemoen/lemmetjie en geur met 'n bietjie sout, druk die sout en lemmetjie in die kool en hou eenkant. Kap die tamaties in klein stukkies. Haal die avokadopit uit, skep die sagte binnekant uit en sny in skywe, of as dit 'n baie ryp avokado is, wil jy dit dalk in 'n bak met 'n bietjie suurlemoensap/lemmetjiesap en sout fyndruk. Hou al die slaaibestanddele eenkant op 'n bord.
3. Verhit die rooster tot hoog. Voer 'n bakplaat uit met foelie en smeer met 'n bietjie olie, plaas die visfilette op die skinkbord, gooi enige van die sous uit die bak oor en smeer met nog 'n bietjie olie. Kook die vis naby die rooster vir 8-10 min totdat die vis gaar is en plek-plek begin skroei, om te kyk of dit gaar is, druk liggies een van die filette, dit moet maklik vlok wanneer dit gaar is.
4. Maak die tortillas in 'n pan warm.
5. Om voor te sit, smeer 'n bietjie suurroom oor elke warm tortilla, bo-op met 'n handvol kool, 'n paar tamaties en 'n paar skywe avokado. Vlok die vis en voeg 'n paar groot stukke by elke tortilla en bo-op met koljander, brandrissie en brandrissiesous.
Lees ook: What's on the menu - Aartappelgebak
Mieliesalsa
Bestanddele
1 blikkie suikermielies, gedreineer
1 soetrissie, gekap
1 rooi ui, gekap
1 jalapeño, ontpit en fyngemaak
1 eetlepel gekapte vars koriander, of meer na smaak
1 eetlepel vars suurlemoen/lemmetjiesap, of na smaak
1 teelepel heuning
½ teelepel fyngemaakte rooipeper
Sout en swartpeper na smaak
Metode
Roer mielies, soetrissie, rooi ui, jalapeño, koriander, lemmetjiesap, heuning, fyngemaakte rooipeper, sout en peper saam in 'n bak. Verkoel tot gereed om te bedien.