On Now
Weekdays 15:00 - 18:00
The Joyride Nico, Nikki, Kayla and JayBee
NEXT: 18:00 - 19:00 OFM Business Hour with Olebogeng
Listen Live Streams

Food

What's on the menu - Mexikaanse taco's en mieliesalsa

───   17:24 Thu, 27 Jul 2023

What's on the menu - Mexikaanse taco's en mieliesalsa | News Article

Ons gaan weer op ’n kosavontuur! Hierdie week neem Sjef Maradine ons al die pad na Mexiko met 'n heerlike Taco-resep.

Bestanddele

1 teelepel gemaalde komyn

1 teelepel gemaalde koljander

2 teelepels gerookte paprika

2 suurlemoene/lemmetjies

500 g stokvis

¼ rooikool

2 groot tamaties

2 groot avokado's

2 eetlepels groente-olie

8 klein mielie- of koring-tortillawraps

klein bossie koljander, gekap

1 groen jalapeño, fyn gesny, opsioneel

100 g suurroom

brandrissiesous, om voor te sit

Metode


1. Meng die komyn, koljander, paprika en 'n knippie sout in 'n groot bak, voeg die sap van 1 suurlemoen/lemmetjie by en meng goed. Gooi die visfilette in die gekruide lemmetjiepasta en hou eenkant terwyl jy die slaai voorberei.

2. Sny die koolmengsel fyn oor die sap van 'n halwe suurlemoen/lemmetjie en geur met 'n bietjie sout, druk die sout en lemmetjie in die kool en hou eenkant. Kap die tamaties in klein stukkies. Haal die avokadopit uit, skep die sagte binnekant uit en sny in skywe, of as dit 'n baie ryp avokado is, wil jy dit dalk in 'n bak met 'n bietjie suurlemoensap/lemmetjiesap en sout fyndruk. Hou al die slaaibestanddele eenkant op 'n bord.

3. Verhit die rooster tot hoog. Voer 'n bakplaat uit met foelie en smeer met 'n bietjie olie, plaas die visfilette op die skinkbord, gooi enige van die sous uit die bak oor en smeer met nog 'n bietjie olie. Kook die vis naby die rooster vir 8-10 min totdat die vis gaar is en plek-plek begin skroei, om te kyk of dit gaar is, druk liggies een van die filette, dit moet maklik vlok wanneer dit gaar is.

4. Maak die tortillas in 'n pan warm.

5. Om voor te sit, smeer 'n bietjie suurroom oor elke warm tortilla, bo-op met 'n handvol kool, 'n paar tamaties en 'n paar skywe avokado. Vlok die vis en voeg 'n paar groot stukke by elke tortilla en bo-op met koljander, brandrissie en brandrissiesous.

Lees ook: What's on the menu - Aartappelgebak


Mieliesalsa

Bestanddele

1 blikkie suikermielies, gedreineer
1 soetrissie, gekap
1 rooi ui, gekap
1 jalapeño, ontpit en fyngemaak
1 eetlepel gekapte vars koriander, of meer na smaak
1 eetlepel vars suurlemoen/lemmetjiesap, of na smaak
1 teelepel heuning
½ teelepel fyngemaakte rooipeper
Sout en swartpeper na smaak

Metode

Roer mielies, soetrissie, rooi ui, jalapeño, koriander, lemmetjiesap, heuning, fyngemaakte rooipeper, sout en peper saam in 'n bak. Verkoel tot gereed om te bedien.

@ 2024 OFM - All rights reserved Disclaimer | Privacy Policy | We Use Cookies - OFM is a division of Central Media Group (PTY) LTD.