Food
What's on the menu - Aartappelgebak─── 17:22 Thu, 20 Jul 2023
Met die weer wat die naweek ekstra koud raak, is sjef Maradine se resep gewaarborg om jou warm te hou.
Bestanddele
8 groot aartappels, geskil
45 ml olyf- of kookolie
125 g streepspek, gekap
1 middelslag ui, grof gekap
125 g sampioene, in skywe gesny
60 g botter
80 ml (45 g) koekmeelblom
400 ml melk
1 houer suurroom
10 ml gekapte vars of 3 ml gedroogde oreganum
200 ml (80 g) gerasperde cheddarkaas
1 ml sout en vars gemaalde knoffel
swartpeper na smaak
Metode
Kook aartappels in soutwater in ’n groot, swaarboomkastrol tot sag. Dreineer en hou eenkant.
Verhit olie in 'n medium, swaarboombraaipan en braai spek liggies. Voeg ui by en soteer vir 'n paar minute tot sag. Voeg sampioene by en braai vir 1 minuut. Verwyder van hitte.
Smelt botter in 'n medium swaarboomkastrol. Voeg meel by en roer oor lae hitte vir 1 minuut. Voeg melk by en kook oor matige hitte terwyl jy aanhoudend klits totdat sous glad is en verdik het. Verwyder van hitte en voeg suurroom, oreganum en geurmiddels by. Verkoel effens.
Sny aartappels in sowat 1 cm dik skywe. Pak die helfte van die aartappels in 'n gesmeerde groot oondbak. Bedek met die helfte van die spekmengsel en sprinkel die helfte van die kaas oor. Gooi die helfte van die sous oor, herhaal dan lae. Eindig met sous en sprinkel oorblywende kaas oor.
Bak in ’n voorverhitte oond teen 180 °C vir sowat 40 minute, of tot goudbruin bo-op.
Lees ook: What's on the menu – Onderstebo-uietert