On Now
Weekdays 12:00 - 15:00
At Lunch Pulane
NEXT: 15:00 - 18:00 The Joyride with Nico, Nikki, Kayla and JayBee
Listen Live Streams

Food

What's on the menu – Halloumi-platbrood

───   17:26 Thu, 07 Mar 2024

What's on the menu – Halloumi-platbrood | News Article
Platbrode kan op verskeie maniere bedien word. Foto verskaf

Sjef Maradine het besluit om ons hierdie week te bederf met 'n smaaklike halloumi-platbrood.

Bestanddele:

250g (9 oz) halloumi, in 12 vingers gesny

4 groot platbrode of wraps

125g (4 1/2 oz) hummus

1 eetlepel harissa


Krakerige slaai:

1/2 klein rooikool, gesnipper

2 wortels, grof gerasper

1 klein rooi ui, gerasper

400g (14 oz) blikkie kekerertjies (garbanzo bone), afgespoel en gedreineer

’n Handvol koriander, gekap

Sap van 1 lemoen

Slaaisous:

2 eetlepels olyfolie

1 rooi chili, in blokkies gesny

1 tl gerasperde vars wortelgemmer

1 tl komynsaad

1 tl swart mosterdsaadjies

200 g (7 ons / 3/4 koppie) Griekse jogurt

Seesout en varsgemaalde swartpeper


Lees ook: What's on the menu – Geroosterde blomkool


Voorbereiding:

Stap 1
Maak die krakerige slaai: meng al die bestanddele saam in 'n bak.

Stap 2
Maak die slaaisous: Verhit die olie in ’n klein braaipan oor lae hitte. Voeg die brandrissie en gemmer by en kook vir 2 minute, roer dan die sade by. Kook vir 1–2 minute tot geurig. Sit die jogurt in 'n skoon bak en roer die chili-, gemmer- en saadmengsel by. Geur na smaak. Gooi die slaai liggies in die slaaisous.

Stap 3
Braai die halloumi in 'n kleefvrye braaipan oor medium hitte vir 2–3 minute elke kant tot goudbruin en bros aan die buitekant en sag binne. Haal uit en dreineer op kombuispapier.

Stap 4
Maak die platbrode warm op 'n roosterpan of in 'n lae oond en smeer dit met die hummus. Top met die halloumi en krakerige slaai, en stip met harissa. Bedien dadelik.

Bestanddele vir platbrood:
1 koppie Griekse jogurt
1½ koppies Bruismeel + meer indien nodig
1 eetlepel Olyfolie

Instruksies:
Plaas Griekse jogurt in 'n mengbak en roer dit. Voeg 1 koppie meel by en roer om te kombineer. Voeg meer meel geleidelik by totdat die deeg in 'n bal begin vorm.
Kantel die deeg op 'n goed meelbestrooide oppervlak en knie met jou hande vir 'n minuut of twee. As die deeg nog te taai is, voeg nog 'n bietjie meel by en hou aan om te knie. Die deeg is gereed wanneer dit sy vorm kan behou en nie aan jou hande of die oppervlak kleef nie.

Lees ook: What's on the menu – Gekneusde aartappelslaai


Verdeel die deeg in 6 eweredige dele. Smeer 'n werkoppervlak liggies met olyfolie en gebruik dan 'n koekroller om elke bal deeg in rondes van ongeveer die grootte van 'n piering uit te rol.

Verhit 'n pan of braaipan oor medium hitte. Sodra die pan warm is, voeg 'n platbrood by en kook elke kant vir 20-30 sekondes, tot gaar en bedek met bruin kolle. Herhaal met die oorblywende platbrood.

As jy knoffelbotter (opsioneel) gebruik, meng botter en knoffel saam en borsel dan bo-op die platbrode sodra dit uit die braaipan kom.

@ 2024 OFM - All rights reserved Disclaimer | Privacy Policy | We Use Cookies - OFM is a division of Central Media Group (PTY) LTD.