Food
What's on the menu - Braai Brie-kaas─── 17:45 Thu, 22 Jun 2023
Vir die Curriebeker-eindstryd tussen die Cheetahs en die Pumas, het sjef Maradine die perfekte braai-ete vir ons!
Bestanddele:
1 1/2 k gehalveerde kersietamaties
3 knoffelhuisies, fyngekap
1/3 k ekstra fyn gefiltreerde olyfolie
Kosher sout
Varsgemaalde swartpeper
Knippie rooipepervlokkies
1 groot wiel brie
Balsamiese glans, om te drup
1/4 k dun gesnyde basiliekruid, vir garnering
1 baguette, in skywe gesny, vir opdiening
Metode:
Stap 1
In ’n groot bak, meng kersietamaties en knoffel, gooi dan olyfolie oor. Geur na smaak met sout, peper en rooipepervlokkies.
Stap 2
Plaas brie in ’n gietysterpan en bo-op die tamatiemengsel. Plaas oor vuur en kook tot brie gesmelt is, sowat 20 minute. (Net omdat die brie nie uitvloei nie, beteken dit nie dat dit nie warm en gereed is nie. Om te toets, steek die kante van die wiel met 'n mes om te sien of kaas binne-in smelt.)
Stap 3
Bedruip met balsamiese glans en garneer met basiliekruid. Sit warm voor saam met die baguette.