Food
What's on the menu: Mini-bief-Wellingtonhappies─── 15:27 Fri, 17 Feb 2023
Hierdie week gee sjef Maradine vir ons 'n mini-resep vir 'n gereg wat met groot glimlagte begroet sal word.
Bestanddele:
500 g beeshaas (beef fillet)
1 eetlepel olyfolie
1 teelepel sout
1 teelepel swartpeper
Vir die Wellington-sampioenvulsel:
1 eetlepel olyfolie
2 eetlepels botter
6 snye prosciutto - in blokkies gesny
2 ½ koppies knopiesampioene - fyn gekap (wit of bruin)
1 sjalot/ui - fyngekap
1 eetlepel vars tiemie – gekap
½ teelepel sout
½ teelepel swartpeper
1 koppie suurroom
¼ cup voorbereide peperwortel
2 teelepels Dijon-mosterd
¼ teelepel sout
¼ teelepel peper
1 teelepel Worcestershire-sous
1 teelepel gemaalde grasuie
Instruksies:
Voorverhit oond tot 180 grade Celsius. Geur die beesvleisblokkies met sout en peper. Verhit olie in 'n groot pan of gietysterpan oor medium-hoë hitte. Skroei die een kant van die beesvleisblokkies en draai vinnig om die ander kant te verbruin (vir sowat een minuut totaal). Verwyder die vleis en laat staan eenkant om af te koel terwyl die vulsel voorberei word.
Smelt botter en oorblywende olie in pan oor medium-hoë hitte. Voeg prosciutto-stukkies by totdat vet gesmelt het en stukkies bros en bruin is.
Voeg sampioene en gemaalde sjalot by. Verlaag hitte tot medium en soteer vir sowat 8 tot 10 minute, terwyl jy gereeld roer.
Roer vars tiemie, sout en peper by. Verwyder van hitte en klop enige oortollige vloeistof weg. Laat afkoel terwyl skilferkorsdeeg voorberei word.
Op 'n oppervlak wat liggies met meel bestrooi is, rol albei skilferkorsdeegvelle af. Rol elke vel versigtig uit tot ongeveer 'n vierkant van 30 x 30 cm. Dit hoef nie presies te wees nie. Sny elke vel skilferkorsdeeg in 12 vierkantige stukke.
Plaas een stuk beesvleis op elke skilferkorsdeegvierkant. Top met 'n teelepel Dijon-mosterd en ongeveer 'n eetlepel van die sampioenvulsel bo-op. Vou die teenoorgestelde hoeke van die skilferkorsdeegvierkant op en druk om te seël.
LEES OOK: What's on the menu: Maaskaasmossels
Plaas elke ongebakte bief-Wellingtonhappie op 'n bakplaat wat met perkamentpapier uitgevoer is. Maak seker dat jy hulle met die naatkant na onder plaas sodat die skilferkorsdeeg nie oopgaan tydens die bakproses nie. Smeer die skilferkorsdeegblare met die geklitste eier.
Bak vir 15-18 minute of tot die deeg goudbruin is. Oonde wissel, so kyk versigtig.
In 'n klein mengbak, roer die peperwortelroomsousbestanddele saam. Bedien saam met warm bief-Wellington-happies.