Food
What's on the menu: Maaskaasmossels─── 17:38 Thu, 19 Jan 2023
Vir hierdie week het Sjef Maradine se resep ons verras en geïnspireerd gelaat. Al ooit van maaskaasmossels gehoor?
Bestanddele
1½ kg mossels in doppe / halfdop (skoongemaak)
½ koppie botter
6 knoffelhuisies, in dun skywe gesny
1 rooi brandrissie, fyn gekap
1½ koppies witwyn
sap van 1 suurlemoen
1 koppie room
1 houer roomkaas
2 e pietersielie, fyn gekap
sout en peper na smaak
Metode
Smelt die botter in 'n diep pan met 'n deksel.
Voeg die knoffel en brandrissie by en kook vir 30 sekondes of tot geurig.
Gooi die wyn en suurlemoensap by en laat dit prut. Voeg room en roomkaas by, kook totdat roomkaas smelt en effens verdik.
Voeg die mossels by, bedek dan met 'n deksel en kook vir 5 minute of totdat hulle almal oop is. Gooi enige mossels wat nie oopmaak nie, weg (as heel mossels gebruik word)
Voeg pietersielie by en geur na smaak met sout en peper.
Sit voor met korserige brood om in die heerlike sous te doop.
Pietersielie-olie
2 koppies liggies verpakte sagte kruie (met stingels): pietersielie, koriander, basiliekruid, dille, lavas, grasuie, kruisement, dragon)
½ tot ¾ koppie goeie olyfolie (of neutrale olie, soos sonneblom)
Sout, vir die water
Lees ook: What's on the menu - Kaasburgerpasta
Metode
Bring 'n pot soutwater tot kookpunt en berei 'n ysbad voor. Sodra die water kook, voeg die kruie by en kook vir sowat 15 sekondes; net totdat die kruie/stingels heldergroen is. Plaas dit vinnig oor na die ysbad en laat dit vir 5 minute week om heeltemal af te koel.
Plaas die kruie oor na 'n droë teedoek en draai toe/droog. Die doel is om soveel vog uit die kruie te kry. Plaas die kruie dan oor na 'n hoëspoedmenger en voeg die olie by. Puree tot so glad as moontlik. Dit kan met 'n gewone blender werk, maar dit is nie heeltemal so effektief nie. As die mengsel te dik voel om te meng, voeg 'n bietjie meer olie by.
Voer 'n sif met kaasdoek uit (drie keer in lae) of 'n koffiefilter (ek gebruik graag my Chemex-filter). Gooi die olie in die sif en laat staan vir 'n paar uur terwyl jy af en toe roer. Moenie die olie deurdruk nie. Sodra dit klaar is, plaas dit in 'n bottel en bêre in die yskas vir tot 'n week (soms 'n bietjie langer - hou dit dop!)