Food
What's on the menu - Kaasburger pasta─── 17:21 Thu, 12 Jan 2023
Vir die eerste resep van die jaar bring Sjef Maradine vir ons 'n taamlik eienaardige dog heerlike resep!
Kaasburger pasta
1 geel ui
1 Eetlepel olyfolie
400 g maalvleis
2 eetlepels alledaagse meel
1 blikkie tamatiesous
2 koppies beesvleisaftreksel
400g pasta doppe, ongekook
200g cheddarkaas, gerasper
2 eetlepels tamatie relish
2 groen uie, in skywe gesny
Sny die ui fyn. Voeg die ui, olyfolie en beesvleis by 'n groot diep pan en soteer oor matige hitte totdat die beesvleis heeltemal bruin is en die ui sag en deurskynend is. Dreineer enige oortollige vet af, indien nodig.
Voeg die meel by die pan en hou aan om te roer en kook vir nog een minuut. Die meel sal die bodem van die pan begin bedek. Wees versigtig dat die meel nie aanbrand nie.
Voeg die tamatiesous en beesvleis aftreksel by die pan en roer om die meel van die onderkant van die pan op te los.
Voeg die ongekookte pasta by die pan en roer om te kombineer. Die vloeistof in die pan sal dalk nie die pasta heeltemal bedek nie, maar dit is goed.
Plaas 'n deksel op die pan, verhoog die hitte tot medium-hoog en laat die vloeistof tot kookpunt kom. Sodra dit kook, roer dit vinnig om enige pasta van die onderkant van die pan los te maak, plaas die deksel op en verlaag die hitte tot laag. Laat die pasta prut, terwyl jy af en toe roer (plaas altyd die deksel terug), vir sowat 10 minute, of totdat die pasta sag is en die sous verdik het. Skakel die hitte af.
Voeg die gerasperde cheddar by die pan en roer totdat dit in die sous gesmelt het. Roer die worsbroodjie-smaak by die sous en bedek dan met gesnyde groen uie. Sit warm voor.