Food
What's on the menu: Kersfees-nagereg─── 17:24 Thu, 15 Dec 2022
Ná al die heerlike kos op die Kersmiddagetetafel het ons die perfekte nagereg nodig om die kersie bo-op te sit! Sjef Maradine gee hierdie week vir ons 'n behoorlike nagereg om vol mae en glimlagte te waarborg.
Maak hierdie maklike Kersfeespoeding:
Bestanddele:
2 koppies koue melk
1 tl vanielje-ekstrak
2 kitsvanieljepoedingpakkies
Halwe blik kondensmelk
2 koppies dik room
1 pakkie koekies
4 vars piesangs
3 eetlepels versiersuiker
In 'n groot bak, klits die koue melk met vanielje-uittreksel en vanieljepoeding tot dit verdik. Gooi die kondensmelk by en klits om te kombineer.
In 'n aparte bak, klits die room tot stywe punte vorm. Voeg sowat twee derdes van die geklopte room by die poeding en vou liggies in.
Voeg die versiersuiker by die oorblywende een-derde geklopte room en vou in om te kombineer. Verkoel tot benodig.
Voeg ongeveer 1/4de van die vanieljekoekies in die bodem van jou koekstruifbak en ongeveer 1/4de van die piesangs.
Smeer 1/4 van die poeding oor die piesangs/wafelkoekies. Herhaal met oorblywende lae totdat jy vier lae het.
Voeg die gereserveerde geklopte room bo-oor poeding by en versier soos verkies. Bedek en verkoel 2 uur voor opdiening.