Offbeat
Weird Wide Web – Die ‘Braaimuseum’─── 15:19 Wed, 30 Oct 2024
Museum of BBQ, die wêreld se eerste museum wat toegewy is aan die onderrig van besoekers oor die geskiedenis en kultuur van dié kookstyl, open binnekort in Kansas City, Missouri.
Barbecue is ’n baie geliefde deel van die Amerikaanse voedselkultuur. Verskillende gebiede het hul eie spesiale geure en kookstyle, van die Carolinas tot Texas is daar baie om te leer oor barbecue-style wat oor die hele land verskil. En watter beter plek om te leer as by ’n museum!
Die BBQ-museum, wat volgende lente in Kansas City, Missouri, geprojekteer is om geopen te word, sê dat dit die wêreld se eerste museum sal wees wat besoekers oor die geskiedenis en kultuur van dié kookstyl sal leer.
“Barbecue is ’n fees vir jou sintuie,” sê die kosskrywer Jonathan Bender, wat die museum saam met die sjef Alex Pope open. “Hier, in een van die BBQ-hoofstede van die wêreld, skep ons ’n plek waar jy jouself kan verdiep in die verhale van barbecue.”
Die museum sal kamers hê wat gebaseer is op verskillende barbecue-style en wat dit “die belangrikste Amerikaanse barbecue-streke” noem – die Carolinas; Memphis, Tennessee; Texas; en Kansas City.
Daar sal ook ’n groot pot “barbecueboontjies” wees waarin kinders kan speel en ’n geskenkwinkel waar besoekers dinge soos barbecue-speserye, souse en voorskote kan koop. Bender sê dat die museum ’n plek sal wees “waar barbecue lewe kry”.
Kansas City is een van die barbecue-hoofstede van die wêreld, met meer as 100 plaaslike barbecue-restaurante en baie barbecue-kompetisies. Die stad se barbecue-styl is bekend vir sy “krisperige rante”, verkoolde stukke stadig-gekookte beesborsstukke, dikwels bedien met ’n dik, soet, tamatie-gebaseerde sous.
Maar die beste style en geure word dikwels bespreek onder liefhebbers van die kookstyl – iets wat die museum kan help om onder sy besoekers aan te moedig!
“Barbecue is nie net kos nie. Dit is ’n kultuur,” het Bender aan CNN Travel gesê. En die stigters hoop dat besoekers die museum sal verlaat met ’n nuwe waardering vir barbecue en die gemeenskap wat dit vervolmaak.
Lees meer cg