Food
What’s on the menu – Whisky-geroosterde hoender─── 17:12 Thu, 08 Aug 2024
“Sjef Maradine is terug met nog ’n wonderlike en maklik-om-te-maak resep. Hierdie week maak ons whisky-geroosterde hoender.”
Bestanddele
1 knoffelkop
1 eetlepel olyfolie
1 koppie donker bruinsuiker
1 koppie pynappelsap
1 koppie water
¼ koppie teriyaki sous
1 eetlepel sojasous
3 eetlepels suurlemoensap
3 eetlepels fyngekapte wit ui
1 eetlepel whisky
1 eetlepel fyngemaakte pynappel
¼ teelepel rooipeper
Metode
Voorverhit die oond tot 160 °C.
Sny ongeveer 1/2 duim bokant die knoffelkop af. Sny die wortel af, sodat die knoffel plat is aan die onderkant en maak die knoffel skoon. Die huisies moet ongeskonde bly.
Plaas knoffel in ’n klein oondbak, drup olyfolie bo-oor en bedek met ’n deksel of foelie.
Rooster knoffel in die voorverhitte oond tot die huisies sag en geurig is.
Roer bruinsuiker, pynappelsap, water, teriyaki-sous en sojasous saam in ’n kastrol en bring tot kookpunt; verminder hitte tot laag en hou aan prut.
Druk kante van die knoffel uit totdat deeglik geroosterde knoffel uitkom.
Meet 2 teelepels geroosterde knoffel in die kastrol en klits tot ingewerk. Bewaar die oorblywende geroosterde knoffel vir ’n ander gebruik.
Roer die suurlemoensap, ui, whisky, pynappel en rooipeper by sous. Laat die mengsel prut en kook totdat die vloeistof met die helfte verminder en dik en stroopagtig word, 40 tot 50 minute.
* Jy kan die hoender gaarmaak soos gewoonlik (selfs in jou lugbraaier) en dan dit rooster met bogenoemde sous.