Food
What's on the menu - Franse roosterbrood─── 17:40 Thu, 11 May 2023

Met Moedersdag om die draai, het Sjef Maradine besluit om vir ons die perfekte ontbytresep vir mamma vir hierdie naweek te gee.
Bestanddele
1/3 koppie melk
1/3 Koppie room
2 groot eiers
1 teelepel vlapoeier
¼ teelepel gemaalde kaneel (opsioneel)
sout na smaak
6 dik snye brood
1 eetlepel botter, of meer soos nodig.
Klits melk, room, eiers, vlapoeier, kaneel en sout saam in 'n vlak bak.
Smeer 'n rooster of pan liggies met botter en verhit oor medium-hoë hitte.
Doop brood in die eiermengsel, week albei kante.
Plaas oor na die warm pan en kook tot goudbruin, 3 tot 4 minute per kant.
Sit warm voor.
Lees ook: What's on the menu - Botterskorsieslaai
Aarbeisous
Bestanddele:
1 eetlepel mieliestysel
3 eetlepels (45 ml) warm water
500g aarbeie, geskil en in die helfte gesny
skil en sap van 'n klein of 'n halwe suurlemoen
1/4 koppie (50g) gegranuleerde suiker
Instruksies:
Klits die mieliestysel en water saam totdat al die mieliestysel opgelos is.
Plaas die mieliestyselmengsel saam met die res van die bestanddele in 'n klein kastrol oor medium hitte. Gebruik 'n houtlepel of rubberspatel en roer die mengsel terwyl dit kook. Breek van die aarbeie op terwyl jy roer.
Bring dit tot kookpunt en laat dit prut vir 5 minute terwyl jy aanhoudend roer. Ná 5 minute, verwyder pan van die hitte en laat afkoel. Die mengsel sal verdik soos dit afkoel.
Jy kan die sous warm bedien voordat dit heeltemal afkoel as jy wil, of vir tot 'n week in die yskas bêre. Aarbei-bolaag sal dik wees ná verkoeling, so mikrogolf vir 15 sekondes of warm op die stoof om uit te dun, indien verkies.