Food
What's on the menu - Botterskorsieslaai─── 16:40 Thu, 20 Apr 2023

Elke stukkie van 'n sappige steak of pragtig geroosterde hoenderstuk verdien om vergesel te word van 'n behoorlik lyk en proe slaai. Hierdie week se resep is net dit! Botterskorsieslaai.
Botterskorsieslaai
200g gerasperde boerenkool
1/2 klein suurlemoen, sap
1 eetlepel. Ekstra fynfilteerde olyfolie
200 g gesnipperde groente, soos Brusselse spruite, Kool, Wortels
2 middelslag appels, ontkern en in blokkies gesny
1 1/2 c. versuikerde pekanneute
100g gekrummelde bokkaas
1 1/2 c. geroosterde botterskorsie
1/2 c. granaatjie
Vir die aantrek:
1/2 c. rooiwynasyn
4 tl. volgraan of dijonmosterd
4 tl. suiwer esdoringstroop
1/4 teelepel. seesout
1/4 teelepel. gemaalde swartpeper
1/2 c. Ekstra fynfilteerde olyfolie
Lees ook: What's on the menu - Sjokolade gedoopte skyfies
Aanwysings
1Sit die gesnipperde boerenkool in 'n baie groot slaaibak. Voeg suurlemoensap en ekstrasuiwer olyfolie by. Gebruik jou hande om die suurlemoensap en olyfolie in die groente te masseer, sowat 'n minuut of wat. Die groente moet effens verlep en 'n diepgroen kleur aanneem.
2Voeg die ander gesnipperde groente by die bak asook die gekapte appel en pekanneute.
3 Maak die slaaisous deur al die slaaisousbestanddele in 'n dekselglasfles of inmaakfles te kombineer. Skud kragtig vir 30 sekondes en gooi dit dan oor die slaai. Meng goed.
4Voeg die gekrummelde bokkaas, botterskorsie en granaatappeltjies bo-op. Bedien.