On Now
Weekends 06:00 - 09:00
Weekend Breakfast Anny
NEXT: 09:00 - 12:00 The Central SA Top 30 with Laurika
Listen Live Streams

Food

What's on the menu – geurige roosmarynkoekies

───   17:24 Thu, 23 Feb 2023

What's on the menu – geurige roosmarynkoekies | News Article
Hartige roosmarynkoekies deur Sjef Maradine. Foto: verskaf

Sjef Maradine gee hierdie week vir ons 'n koekieresep met 'n kinkel.

Bestandele

200g ongesoute botter, kamertemperatuur

2 koppies gerasperde Parmesankaas

1/4 teelepel sout

1/2 teelepel varsgemaalde swartpeper

1/2 teelepel gekapte, vars tiemieblare

1/2 teelepel gekapte, vars roosmaryn

ongeveer 1 1/4 koppies alledaagse meel

1 eetlepel water

Instruksies

Plaas die botter in 'n staanmenger met die spaan-aanhegsel en meng teen medium-lae spoed tot romerig. Voeg die parmesan, sout, peper, kruie en meel een vir een by tot eweredig gemeng. Voeg laastens een eetlepel water by om te help om die deeg bymekaar te bring.

Druk die deeg plat en draai in kleefplastiek toe. Verkoel tot ferm, ten minste 30 minute.

Terwyl die deeg afkoel, verhit die oond tot 180 grade Celsius. Voer 'n bakplaat met perkamentpapier uit.

Op 'n oppervlak wat liggies met meel bestrooi is (of tussen twee velle perkamentpapier), rol die deeg tot ongeveer 'n halwe sentimeter dik. Gebruik 'n koekiedrukker om klein sirkels te maak, en rol die deeg weer soos nodig. 

LEES OOK: What's on the menu: Mini-bief-Wellingtonhappies

Plaas die koekies op die voorbereide bakplaat (hulle behoort nie veel te versprei nie, maar laat 'n bietjie ruimte om veilig te wees). Verkoel vir 15 minute en bak dan tot liggies goudbruin aan die onderkant, 16 tot 21 minute. Laat afkoel tot kamertemperatuur voor opdiening.

Bêre oorskietdeeg in 'n lugdigte houer by kamertemperatuur vir tot een week.

@ 2025 OFM - All rights reserved Disclaimer | Privacy Policy | We Use Cookies - OFM is a division of Central Media Group (PTY) LTD.