Food
What's on the menu – geurige roosmarynkoekies─── 17:24 Thu, 23 Feb 2023
Sjef Maradine gee hierdie week vir ons 'n koekieresep met 'n kinkel.
Bestandele
200g ongesoute botter, kamertemperatuur
2 koppies gerasperde Parmesankaas
1/4 teelepel sout
1/2 teelepel varsgemaalde swartpeper
1/2 teelepel gekapte, vars tiemieblare
1/2 teelepel gekapte, vars roosmaryn
ongeveer 1 1/4 koppies alledaagse meel
1 eetlepel water
Instruksies
Plaas die botter in 'n staanmenger met die spaan-aanhegsel en meng teen medium-lae spoed tot romerig. Voeg die parmesan, sout, peper, kruie en meel een vir een by tot eweredig gemeng. Voeg laastens een eetlepel water by om te help om die deeg bymekaar te bring.
Druk die deeg plat en draai in kleefplastiek toe. Verkoel tot ferm, ten minste 30 minute.
Terwyl die deeg afkoel, verhit die oond tot 180 grade Celsius. Voer 'n bakplaat met perkamentpapier uit.
Op 'n oppervlak wat liggies met meel bestrooi is (of tussen twee velle perkamentpapier), rol die deeg tot ongeveer 'n halwe sentimeter dik. Gebruik 'n koekiedrukker om klein sirkels te maak, en rol die deeg weer soos nodig.
LEES OOK: What's on the menu: Mini-bief-Wellingtonhappies
Plaas die koekies op die voorbereide bakplaat (hulle behoort nie veel te versprei nie, maar laat 'n bietjie ruimte om veilig te wees). Verkoel vir 15 minute en bak dan tot liggies goudbruin aan die onderkant, 16 tot 21 minute. Laat afkoel tot kamertemperatuur voor opdiening.
Bêre oorskietdeeg in 'n lugdigte houer by kamertemperatuur vir tot een week.