On Now
Weekdays 19:00 - 23:00
OFM Nights Olebogeng
NEXT: 23:00 - 23:59 Overnight with Oscar
Listen Live Streams

Food

What's On The Menu - Pap en wors

───   17:31 Thu, 27 Oct 2022

What's On The Menu - Pap en wors | News Article
Sjef Maradine se pap, wors en sous resep. Image: supplied

Hierdie week hou sjef Maradine dit so eenvoudig as wat kan wees met 'n oulike maar goue, klassieke resep, pap en wors.

Pap, wors en sous

Bestanddele:

Pap resep

750ml water, 500g mielie(mielies)meel, 15ml olyfolie, 5ml sout

Sous resep:
1 of 2 blikkies gekapte (in blokkies gesny) tamatie
1 middelslag ui, gekap
15 ml olyfolie
30 ml Worcestersous

Jou keuse van speserye of kruie – bv. knoffel, brandrissies, roosmaryn, peper
maizena of enige verdikker van jou keuse indien nodig.

Instruksie:
Kook die boerewors
Boerewors / wors word die beste oor 'n redelik warm houtskool (of gas) rooster gaargemaak, maar kan ook in 'n pan of selfs in die oond gaargemaak word. Wees versigtig om nie die omhulsel deur te steek as jy op 'n rooster kook nie, want die sappe sal vinnig uitvloei en 'n taamlik droë stukkie wors laat. As jy in 'n pan kook, sal jy nie olie of botter nodig hê nie, sny net die vel 'n paar keer en die wors sal in sy eie sappe gaar word. Sodra jy dink dat die ergste gereed is, kan 'n stukkie aan die einde afgebreek word om te verseker dat dit gaar is (belangrik gegewe die varkbestanddele).

Pap maak

Voeg water, olie en sout by 'n pot en kook op hoog.
Sodra die water kook, voeg die mieliemeel stadig by die water terwyl jy met 'n houtlepel roer.
Wanneer alles gekombineer en klontevry is, skakel die hitte af en bedek pot met 'n deksel. Laat die pap in die pot stoom. Moenie bekommerd wees as 'n bietjie aan die onderkant vassit nie, dit gebeur gewoonlik, maak net seker dit brand nie. Haal van stoof af as dit wel begin brand.
Voeg meer/minder mielies/water by na gelang van hoe ferm jy die pap verkies. As jy met jou hande eet, is dit verkieslik om stewige pap te hê wat opgetel kan word.

Lees ook: What's On The Menu - Suurlemoen- en papawer-roomys

Sous maak (sous)

Braai gekapte ui tot sag en effens bruin.
Voeg tamatie en Worcestersous by en laat prut.
Voeg jou keuse van kruie en/of speserye na jou smaak by.
As die sous te dun lyk, voeg 'n bietjie verdikker soos maizena by.


Podcasts

What's On The Menu - Pap en wors:

@ 2024 OFM - All rights reserved Disclaimer | Privacy Policy | We Use Cookies - OFM is a division of Central Media Group (PTY) LTD.