Extra time
Saterdag Sport Braai resep: Gebakte beestong met mosterdsous─── 14:04 Sat, 24 Dec 2016
Perfek vir kersfees
Jy benodig:
- 1 gepekelde beestong
- 3 kruienaeltjies
- 12ml bruinsuiker
- 125ml witsuiker
- 30ml kookolie
- 30ml koekmeelblom
- 3ml sout
- 60ml mosterdpoeier
- 5ml peperkorrels
- 250ml kookwater
- 12.5ml wit asyn
- 12.5ml mayonnaise
- Sap van een suurlemoen
- Broodkrummels
Metode:
- Rol die tong op en bind dit met ‘n tou vas
- Kook sag in baie kookwater en voeg naeltjies, bruinsuiker en peperkorrels by
- Plaas die tong op ‘n bord sodra dit sag is en trek die velle af
- Laat dit afkoel en plaas in die yskas voordat jy dit in skywe sny.
- Meng witsuiker, koekmeelblom, mosterd, sout en water in ‘n bak.
- Plaas die tong in ‘n bake en gooi die sous oor.
- Sprinkel broodkrummels oor
- Bak vir 30 minute teen 180°C