On Now
Weekends 09:00 - 12:00
The Central SA Top 30 Nolwethu
NEXT: 12:00 - 16:00 Saterdag Siësta with Laurika
Listen Live Streams

Food

Bly koel met tuisgemaakte ysies

───   05:00 Wed, 21 Dec 2022

Bly koel met tuisgemaakte ysies  | News Article
PHOTO: Unsplash

Koel bly deur 'n peuselhappie te eet, is iets wat kinders graag gedurende die somer geniet.

Maak die volgende ysies vir jou gesin hierdie somer.

 Vir al die melkliefhebbers, probeer hierdedie aarbei-en-piesang-melkysies van BBC Good Food.

aarbei-en-piesang-melkysies

Bestanddele

  • 405ml blikkie ligte kondensmelk
  • 1 tl vanieljeboontjiepasta
  • 1 ryp gekapte piesang
  • 10 aarbeie of 3 eetlepels sjokoladehaselneutsmeer

Metode

  • Gooi die ligte kondensmelk in 'n voedselverwerker en voeg die vanieljeboonpasta en gekapte piesang by. Klop tot glad. Voeg óf die aarbeie óf sjokolade-haselneutsmeer by en klits weer.
  • Verdeel die mengsel tussen 4 papierglasies, bedek met foelie en druk dan 'n suigstokkie deur die foeliedeksel van elke koppie totdat jy die basis tref. Vries vir 4 uur of tot solied. Sal vir 2 maande in die vrieskas hou.

LEES OOK: What's on the menu - Ice lollies for the summer

Vir die gene wat daarvan hou om kook met kuns te kombineer, maak die vrugteysie penne.

Vrugte ysie penne

Bestanddele

  • 50ml suikervrye swartbessiestroop
  • 50ml suikervrye lemoenstroop
  • 5 tl elk rooi en oranje natuurlike voedselkleursel, plus ekstra vir verf
  • 50 g bloubessies
  • 50 g aarbeie, gekap
  • 'n paar rooi druiwe, gehalveer

Metode

  • Gooi elke stroop in 'n aparte beker en voeg die ooreenstemmende voedselkleursel by. Roer 100ml water by. Gooi die bloubessies, aarbeie en druiwe in die ysstokkie-vormpies en gooi die swartbessiemengsel tot die rand van 3 vorms. Gooi die lemoensap in die oorblywende 3 vorms. Vries vir 4 ure.
  • Verwyder die ysies uit die vormpies en stippel ekstra voedselkleursel op 'n skottel. Doop die ysie in die kleursel en gebruik om op skoon papier te teken – terwyl jy die ysie terselfdertyd geniet.

As jy 'n aanhanger van kaaskoek, vrugte en roomys is, dan is hierdieresep vir jou.

Bevrore bessie, gemmerkoekie & jogurt ysies

Bestanddele

  • 100g gemmerkoekies
  • 405g blikkie ligte kondensmelk
  • 250g rooi bessies (soos aarbeie, frambose en rooibessies)
  • 500g pot 0% vet natuurlike Griekse jogurt
  • 250g pers bessies (soos bloubessies, brame en swartbessies)

Jy sal ook die volgende nodig hê:

  • 8 papierglasies
  • 8 houtstokkies

Metode

  • Plaas die beskuitjies in 'n voedselverwerker en blits in krummels. Voeg 2 e kondensmelk by en meng weer totdat die krummels begin klonte vorm. Verdeel die beskuitjiekrummels tussen 8 papierglasies, druk met die agterkant van 'n lepel af. Maak seker jy krap elke laaste krummel uit, dan hoef jy nie die verwerker voor die volgende stap te was nie.
  • Kap enige groot bessies. Sit die helfte van die rooi bessies, die helfte van die oorblywende kondensmelk en die helfte van die jogurt in die voedselverwerker en meng tot glad. Verwyder die lem uit die verwerker en roer deur die oorblywende gekapte rooi bessies. Verdeel die mengsel tussen 4 van die papierkoppies. Herhaal met die pers bessies en oorblywende bestanddele.
  • Sit 'n houtstokkie in elke koppie, druk af in die beskuitjiebasis om dit te help regop staan. Vries vir ten minste 4 uur voor opdiening. Om die ysie uit die glasie te verwyder, kantel onderstebo en druk liggies totdat die ysie uitglip.

            Resep krediet

@ 2024 OFM - All rights reserved Disclaimer | Privacy Policy | We Use Cookies - OFM is a division of Central Media Group (PTY) LTD.