Food
What’s on the menu – Bokkaas-en-heuning-filopakkies─── 17:21 Thu, 25 Apr 2024
Soos klokslag is Sjef Maradine terug met nog ’n resep wat ons kan probeer. Hierdie week maak ons bokkaas-en-heuning-filopakkies.
Bestanddele:
1 log bokkaas, saggemaak (1 koppie)
1/2 koppie heuning, verdeel
2 groot eierwitte
1/8 teelepel sout
1/2 koppie olyfolie
12 velle bevrore filodeeg, ontvries in yskas
Voorbereiding:
1. Klits bokkaas, 1/4 koppie heuning, eierwitte en sout met elektriese menger tot glad. Verkoel ten minste 30 minute.
2. Voorverhit oond tot 180 C. Spuit bakplaat met nie-kleefwerende sproei. Verhit olyfolie en oorblywende 1/4 koppie heuning in kastrol oor medium hitte totdat heuning oplos.
3. Plaas een vel filo op werkoppervlak, en smeer die helfte met oliemengsel. Vou in die lengte in die helfte en smeer bo-oor met oliemengsel. Vou weer in die helfte om strook deeg te maak. Smeer strook met oliemengsel en skep dan 2 eetlepels bokkaasmengsel op hoek van onderste rand.
Vou hoek regoor om ’n klein driehoek te maak, vou dan op soos ’n vlag, en omsluit bokkaas in ’n driehoek van filo. Smeer albei kante van filo-driehoek met oliemengsel en plaas dan op voorbereide bakplaat. Herhaal proses met oorblywende filovelle, oliemengsel en bokkaasmengsel.
4. Bak 20 minute, of tot driehoeke goudkleurig is. Plaas oor na draadrak en laat 10 minute afkoel voor opdiening.